מה בין נשימה ודיבור?   

Breathing While Talking

הנשימה חיונית להפקת קול ודיבור: כשאוויר עובר בתיבת הקול מופקים צלילים.
תיאום תקין בין נשימה ודיבור הוא מיומנות קיומית. קושי בנשימה משמעותו קושי בדיבור, פגיעה באברי הדיבור ובאברי הנשימה, וכמובן פגיעה בתקשורת הבין-אישית.

איזה קשיים יכולים להיווצר ?
כולנו חווינו איך מרגיש ‘להגיע לסוף משפט בלי אוויר’: המחשבה נודדת מהנושא עליו אנחנו מדברים להתמודדות עם ‘איך אסיים לומר את דברי’; ‘חסר לי אוויר’; ‘אני במצוקה’; ועוד. הקושי  פוגע בריכוז, יש יובש בפה, מאמץ בגרון, עייפות, אבדן קול, יבלות בגרון, קשיים בתקשורת, פציעות ומחלות אופייניות למקצועות הדיבור, עד אי יכולת להתפרנס.

במה זה מתבטא ?
לעתים אפשר ממש לראות את המאמץ בצוואר, או בפנים – הדובר מאדים, כלי הדם בולטים. התנשפות בדיבור כאילו נמצאים במאמץ, הדופק עולה, יש הזעה מוגברת, צרידות בלתי מובנת עד אבדן קול, כחכוחים ושיעולים תכופים, עייפות אחרי שיחת טלפון, האף נסתם תוך כדי הדיבור, תחושת צמא, שפתיים יבשות ומבוקעות, דגשים במשפט במקומות שמפריעים להבנה, ועוד.

ההתמודדות:
לדובר – המאמץ עצום, מתיש, עד כדי פגיעה בבריאות.
לשומע – קשה מאוד להבין ולהטמיע את הנאמר.

כלי הנגינה האנושי – נשימה ומיתרי הקול:
הנשימה חיונית להפקת קול, והדיבור מתאפשר בזכות יכולת השליטה בנשימה. מיתרי הקול במשותף עם כלי הנשימה הם תיבת הנגינה, והגולגולת היא תיבת התהודה, בכל נשימה האוויר פורט על מיתרי הקול, ממש כמו בכלי נגינה מוזיקלי.
ליצירת דיבור ברור, אנחנו שולטים בזרימת אוויר הנשימה כדי לייצר מילים מובנות. כשאנחנו ‘מנגנים’ נכון בכלי הנגינה הטבעי שלנו – מתאפשר דיבור קולח והרמוני.

מה ניתן לעשות ?
ללמוד את מיומנות התיאום התקינה בין נשימה לדיבור. בסדנאות נשימה בריאה® “עושים סוויטץ'” לומדים את הטכניקה, מתרגלים את היישום, ומטמיעים בהדרגה את ההרגל התקין של התיאום בין שתי המיומנויות הקיומיות.

על סדנאות “עושים סוויטץ” בהן לומדים תיאום נשימה ודיבור >>

למאמר:  “כמה תובנות על נשימה בריאה ושימוש בקול אצל אנשי במה” / לימור שיפוני >>

=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Call Now Button
WhatsApp chat
דילוג לתוכן